Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Aura Satz. 'Attuning'

· ¿Cuándo? 7 de enero de 2024
· ¿Hora? 10:00h
· Organiza: L'Auditori

Com un d'aquests mots encreuats infantils consistents en una pàgina plena de punts numerats que, en unir-los amb línies, ens dibuixen la silueta d'un animal o d'un personatge reconeixible. Aquesta exposició pren aquest desplaçament de la mà sobre el paper com una manera d'abordar el cinema d'Aura Satz. La diferència consisteix en el fet que aquí els punts no estan numerats. Existeixen, però cap notació pot fixar-los. El traçat del contorn es converteix així en un procediment fugisser, canviant, intercanviable, però també precís i generatiu. Les connexions succeeixen en una dimensió experiencial sense prescripció. Succeeixen en un desenvolupament més pròxim, afectiu i sensual.

Attuning se centra en un conjunt particular d'obres dins del cos de treball d'Aura Satz a partir d'alguns punts cecs -que no sords- del relat dominant de la música electrònica i les convencions que els han mantingut. L'artista retrata una sèrie de compositores que han estat rellevants per al desenvolupament de la música electroacústica i les tecnologies vinculades a la creació de sons electrònics. L'exposició presenta Oramics: Atlantis Anew, 2011, concebuda en homenatge a Daphne Oram; Little Doorways to Paths Not Yet taken, 2016, un perfil intimista de l'estudi de la compositora estatunidenca Laurie Spiegel i Hacer una diagonal con la música, 2019, amb la compositora electroacústica Beatriz Ferreyra, impulsora, al costat de Pierre Schaeffer, de la música concreta.

El dia 23 de novembre a les 18:30h a la Filmoteca de Catalunya tindrà lloc una sessió d'escolta de les composicions telefònico-sonores d'Aura Satz, Dial Tone Dron, 2014, amb Pauline Oliveros i Laurie Spiegel i Tone Transmissions, 2020, amb Eliane Radigue, Julia Eckhardt i Rhodri Davies. Per a aquesta activitat comptarem amb la presència de l'Aura Satz. Després de l'escolta de les dues peces l'artista dialogarà amb Carolina Jiménez, comissària d'Attuning.

En col·laboració amb el festival LOOP i amb la Filmoteca de Catalunya

ArtistaAura Satz

ComissàriaCarolina JiménezUn projecte deMuseu de la Música de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya & LOOP

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Centre de Dia Dar Chabab
Escola Moz-Art
Finques Ema
El Timbal - Centre de Formació i Creació Escènica
Colmado Casa Buendía
Accem
Escuela China de Barcelona
Cargando...
x
X