Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Bottega d'opera: 'Babel 46'

· ¿Cuándo? Del 18 al 23 de enero de 2024
· Organiza: L'ESMUC

L'Escola Superior de Música de Catalunya porta a escena amb estudiants de cant i d'interpretació, dins del seu projecte de Bottega d'opera, l'obra Babel 46, de Xavier Montsalvatge, en la versió per orquestra de cambra del també compositor i professor del centre Albert Guinovart. En aquesta ocasió l'alumnat participant oferirà dues actuacions, a la Sala 4 Alícia de Larrocha l'ESMUC, el dijous 18 de gener, a les 19 h,  i al Teatre de Sarrià, el 23 de gener, a les 20 h. La primera representació és gratuïta i la segona de pagament (15 euros). La direcció musical del projecte és responsabilitat del professor Ernest Martínez Izquierdo, mentre que la direcció escènica recau en la professora Susana Egea. L'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) col·labora en les representacions.

Babel 46 és una òpera de Xavier Montsalvatge on els cantants utilitzen l'italià, el castellà, el francès, l'anglès, l'hebreu i el portuguès, on a més, hi ha una nena que interpreta un personatge que és mut. Aquesta versió correspon als arranjaments que va fer el compositor, pianista i professor Albert Guinovart per a conjunt de cambra. Per a aquestes dues representacions, el professor Pep Surinyac és l'assistent musical i també es compta amb la pianista correpetidora Astrid Steinschaden.

L'òpera és la tercera obra de Xavier Montsalvatge, sobre un llibret del mateix compositor, que narra les relacions que s'estableixen dins d'un grup de refugiats de diverses nacionalitats ?i que s'expressen en diferents idiomes- mentre esperen la seva repatriació després de la Segona Guerra Mundial. El 1967, l'obra va ser presentada al primer Concurs d'òpera convocat pel Gran Teatre del Liceu, però el guardó va quedar desert.

El projecte La Bottega d'opera és el taller d'òpera de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). A partir del concepte en llengua italiana de 'Bottega', que podem definir com 'la rebotiga de l'òpera', això és l'espai on es preparen els projectes. Aquesta iniciativa va néixer amb la idea d'oferir als estudiants una experiència professionalitzadora del món operístic.

La Bottega ha possibilitat un treball transversal entre diferents àmbits i especialitats (cant, direcció, instruments orquestrals, correpetició, coaching vocal?), a la vegada que ha convidat a professionals externs pel que fa a la direcció musical i escènica. Amb aquests elements es tracta de donar el màxim de punts de vista diferents i, fins i tot contrastats, de com enfocar el treball interpretatiu i escènic.

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Apunts
Herbolari de Casp
ESMUC - Escola Superior de Musica de Catalunya
Inercia
Eòlia Csad
Gigi Von Tapas
Gameria
Cargando...
x
X