Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

David Lang

· ¿Cuándo? 22 de julio de 2023
· ¿Hora? 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

David Lang: Prisoner of the State (2019) 70' ? Estrena nacional. Coencàrrec amb l'Orquestra Filharmònica de Nova York, el Doeden Concert Hall, el Barbican Center, l'Orquestra Simfònica de Bochum, el Concertgebouw Bruges i la Malmö Opera.

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)Cor d'homes de l'Orfeó CatalàElkhanah Pulitzer, direcció escènicaLudovic Morlot, direcció musical

Programa

Tota obra d'art ha d'entendre's dins del seu marc històric, ja que conté significats que en el moment de la seva producció eren desconeguts i imprevisibles. Això és el que li va passar al compositor David Lang en assistir a una representació de Fidelio, l'única òpera de Ludwig van Beethoven. A Prisoner of the State (Presoner de l'Estat) hi ha una apropiació activa del Fidelio des del seu context postrevolucionari que dona com a resultat una nova òpera concebuda per a una sala de concerts, on l'orquestra constitueix un element escènic. Partint de l'existència de llacunes en una òpera que es va reescriure diverses vegades, Lang subratlla, des del llibret mateix, els aspectes més dramàtics i els conceptes d'amor i llibertat, així com el destí dels presos polítics, que passen a un primer pla alimentant-se de cites de pensadors com Rousseau o Bentham, deixant de banda la trama romàntica i dirigint-se a l'espectador actual. L'obra ha estat definida com un fascinant singspiel contemporani i ha obtingut una recepció positiva a banda i banda de l'Atlàntic, aconseguint una unanimitat poc freqüent en les partitures de nova creació. En conclusió, una festa de l'hermenèutica musical en què es fonen tres horitzons: el de Beethoven, el de Lang i el del públic que assisteixi a la seva estrena nacional el 2023.

En coproducció amb:

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

FUNDACIÓ MESCLADIS
Friquest
Bracafè
Rosmarin Restaurante Pizzeria
Viatges Turinter
Escuela China de Barcelona
Gràfic Centre
Cargando...
x
X