Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Disintegration Loops

· ¿Cuándo? 5 de noviembre de 2023
· ¿Hora? 10:00h
· Organiza: L'Auditori

Un projecte de David Wexler

Durant la pandèmia de COVID-19, el cineasta David Wexler revisita en forma de documental el llegat de The Disintegration Loops, obra de William Basinski que s'ha erigit en elegia dels atemptats de l'11-S. Aquesta mostra, en el marc de l'exposició temporal "Escoltar amb les mans. Suports obsolets, missatges efímers" presenta en primícia aquest treball documental i complementa el focus dedicat a William Basinski.Basinki, compositor nord-americà i experimentador obsessionat amb els magnetòfons de cinta, utilitza constantment els loops i les possibilitats temporals de l'efecte delay. Amb tecnologia obsoleta i bucles de cinta analògica, els seus paisatges sonors inquietants i malenconiosos exploren la naturalesa temporal de la vida i ressonen amb les reverberacions de la memòria i el misteri del temps.

The Disintegration Loops és una de les obres de referència de la primera dècada del segle XXI: amb una durada de quasi cinc hores, està completament construïda a partir de bucles de cinta d'enregistraments de ràdio fets als anys vuitanta. En el moment de digitalitzar-los, passats gairebé vint anys de la seva gravació original, la cinta s'anava deteriorant a mesura que es reproduïa: la fina capa de metall magnetitzat s'estava trencant i la música resultant dequeia.

El matí dels atemptats de l'11-S, Basinski estava escoltant la seva obra completa, contemplant el cel de Brooklyn. El compositor va poder observar des de la finestra com passava la desgràcia en directe, alhora que els seus loops es desintegraven. Va ser llavors quan va decidir fer un vídeo del cel fumejant que acabaria convertint-se en la portada del projecte, completant així el nou significat de The Disintegration Loops: una elegia a tot el que va passar aquell dia. Aquest documental ressegueix l'empremta d'aquesta obra vint anys després de la seva composició.

#nostàlgia #hauntologia #superfície #erosió #desintegració #palimpsest #apophenia #oblit #desmemòria #evanescència #mort

Pots escoltar The Disintegration Loops aquí:https://williambasinski.bandcamp.com/album/the-disintegration-loops

Comissariat

Mostra comissariada per Ferran Fages

Participants i col·laboradors

Disintegration Loops (2021)

Director: David WexlerAmb William BasinskiProducció: Bradford Coleman, David Wexler. Cinéma 59.

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Rosmarin Restaurante Pizzeria
L'Auditori
Centro de Arte Shiva Monumental
Biobox Fruit
Peix d'Or
La TRINI Herbolari
ESMUC - Escola Superior de Musica de Catalunya
Cargando...
x
X