Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

DVORÁK: CONCERT PER A VIOLONCEL

· ¿Cuándo? Del 3 al 4 de noviembre de 2023
· ¿Hora? De 19:00h a 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Antonín Dvo?ák: Concert per a violoncel en si m, op. 104 (1895) 40'Franz Joseph Haydn: Simfonia n. 104 en Re, "Londres" (1795) 28'

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)Narek Hakhnazaryan, violoncelJan Willem de Vriend, direcció

Programa

Jan Willem de Vriend es posa de nou al capdavant de l'OBC, de la qual va ser principal director convidat. En aquest concert, presenta dues obres escrites cap al final de la vida dels seus autors: el Concert per a violoncel d'Antonín Dvorák i la Simfonia n. 104 de Franz Joseph Haydn.

El primer sempre va rebutjar escriure un concert per a violoncel, argumentant que no era un instrument adient per a una obra d'aquestes característiques. Finalment, la insistència per part d'amics violoncel·listes i el fet d'escoltar un gran solista mentre estava als Estats Units el van fer canviar d'opinió i va crear el que ha passat a la història com un dels més grans concerts per a violoncel.

Per la seva part, Haydn va escriure a Londres la que acabaria sent la seva última simfonia. Com tota l'estada a la capital britànica, l'estrena va ser un complet èxit: el públic va acollir amb gran entusiasme la darrera de les composicions de l'autor més reconegut de tot Europa.

Organiza:

Más Información

También te puede interesar

Nuestros socios

M&M Languages
Upcycling Barcelona
Restaurant Xinés Kai Xuan Men
Vincles Gerontologia
Hospital HM NENS
Accem
Linkchina Translations & Consulting
Cargando...
x
X