Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

EL PODER DE ROMA

· ¿Cuándo? 19 de noviembre de 2023
· ¿Hora? 18:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Percy Grainger: The Power of Rome and the Christian Heart (El poder de Roma i el cor cristià) (1947) 13'José R. Pascual-Vilaplana: Oihartzunak. Concert per a trompa i banda (2021) 17'Ida Gotkovsky: Concerto pour grande orchestre d'harmonie (1994) 30'

Artistes

Banda Municipal de Barcelona (BMB)Juan Manuel Gómez, trompaJosé R. Pascual-Vilaplana, dirección

Programa

Vint-i-cinc anys va trigar el compositor Percy Grainger a acabar The Power of Rome and the Christian Heart; el temps que va separar el final de la Primera i la Segona Guerra Mundial. De fet, veure uns joves practicant amb la baioneta -forçats a ser soldats- va inspirar la peça, que trasllada el conflicte de l'individu enfront del poder a l'Antiga Roma durant la persecució dels primers cristians.

La següent peça del programa, de José R. Pascual-Vilaplana -que també dirigeix el concert-, compta amb el solista Juan Manuel Gómez, primer trompa de l'OBC. Oihartzunak (Cos) conté referències a les ciutats de Bilbao, Llíria i Barcelona, molt estimades pel trompista.

Finalment, el Concerto pour grande orchestre d'harmonie d'Ida Gotkovsky celebra el 90è aniversari de la compositora. Alumna d'Olivier Messiaen i de Nadia Boulanger, el seu interès pels instruments de vent es fa palès al llarg del seu catàleg i també en aquesta obra de gran virtuosisme.

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Restaurante GORRIA
El Puestu
FUNDACIÓ MESCLADIS
Auto-Moto VILARDELL 2
Clínica Veterinaria Almogavers Parc
Inercia
Farmacia MarinaBCN
Cargando...
x
X