Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

GRAN ORQUESTRA DE VENTS

· ¿Cuándo? 28 de abril de 2024
· ¿Hora? 18:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Pedro Ortiz: Obra d'encàrrec a l'aula de composició de l'ESMUC - Estrena mundialJorge Salgueiro: Concert per a tuba, op. 139 (2006) 18'James Barnes: Simfonia n. 9, op. 160 (2018) 35'

Artistes

Banda Municipal de Barcelona (BMB)Sérgio Carolino, tubaCol·laboració d'alumnes de l'ESMUCJosé R. Pascual-Vilaplana, direcció

Programa

El terme orquestra de vent és una denominació utilitzada -sobretot en altres països, però també a casa nostra- com a sinònim de banda. Si bé hi ha pocs llocs amb una tradició d'instruments de vent tan arrelada com en el nostre país, la banda encara arrossega algunes connotacions negatives fruit de prejudicis i desconeixement.

Per reivindicar l'important paper d'aquest conjunt i demostrar la seva vigència i contemporaneïtat, aquest programa en presenta tres obres del segle XXI.

La primera és l'estrena d'una obra de Pedro Ortiz, encàrrec de la BMB a l'aula de composició de l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb qui col·labora des de fa uns anys. La segona compta amb el tuba Sérgio Carolino com a solista, en el concert per al seu instrument del compositor Jorge Salgueiro. I tanca el programa la Novena de James Barnes, un dels més grans impulsors de la música per a banda. La seva -fins ara- darrera simfonia beu de la més profunda tradició clàssica.

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Bar Restaurante Las 4 Estaciones
Llibreria Abadia de Montserrat
Aquanatura
Assesors d'assegurances Servei Panda Agent Exclusiu
La TRINI Herbolari
FUNDACIÓ MESCLADIS
ESMUC - Escola Superior de Musica de Catalunya
Cargando...
x
X