Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Grans Conjunts: ESMUC Jazz Project

· ¿Cuándo? Del 20 de enero de 2023 al 17 de enero de 2024
· Organiza: L'ESMUC

Un any més, el cicle de Grans Conjunts inaugura una nova producció de l'ESMUC Jazz Project que en aquesta ocasió dedica el seu programa a la mitologia grega amb un concert titulat Mites. La formació serà dirigida en aquesta ocasió per Joan Díaz, Joan Monné, Joan Sanmartí i Francesc Capella, professorat del departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i Arrel. El concert tindrà lloc el dimecres 17 de gener, a les 19 h, a la Sala 3 Tete Montoliu de L'Auditori. L'accés és lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

La mitologia grega és considerada com un dels pilars de la civilització i la cultura occidentals, i encara és un referent en l'actualitat. Al llarg dels segles, moltes expressions artístiques i literàries n'han evocat els seus relats i les seves figures principals. L'ESMUC Jazz Project proposa en aquesta ocasió un acostament a aquest univers, mitjançant quatre obres que evoquen diverses figures mitològiques, com ara el Minotaure, Medusa, Eco i Narcís, i Ícar. Per donar vida les composicions, el grup tindrà una formació jazzística amb 17 intèrprets.

L'ESMUC Jazz Project ha centrat part de les seves actuacions a donar a conèixer la música de referents del món del jazz com Keith Jarrett, Ornette Coleman, Carla Bley, Ralph Towner, Chick Corea o Wayne Shorter. En l'edició anterior del cicle de Grans Conjunts, la seva proposta es va inspirar en el quadre d'El Bosch, El Jardí de les Delícies, i ara la seva sonoritat es trasllada a la Grècia clàssica amb obres originals dels seus directors.

El projecte de creació d'una formació orquestral musical estable, versàtil i flexible, capaç d'interpretar i estrenar repertori original compost per professors de l'ESMUC o altres compositors catalans neix en el si del departament per iniciativa dels professors Francesc Capella, Joan Díaz, Joan Monné, Joan Sanmartí i Lluís Vidal, amb voluntat de conrear una estètica musical contemporània, que fusioni elements de diverses tradicions de la segona meitat del segle XX: jazz, rock, música contemporània de cambra o simfònica, músiques ètniques, etc.

Mites

Minotaure, Joan Sanmartí

Medusa, Joan Díaz

Eco i Narcís, Joan Monné

Ícar, Francesc Capella

Organiza:

Más Información

También te puede interesar

Nuestros socios

Viajes Alarabia sl
eXplorins
El Racó del Paladar
René. Productes per una llar saludables i eficients
Farmacia MarinaBCN
Gigi Von Tapas
Granarium
Cargando...
x
X