Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

LA TERCERA DE TXAIKOVSKI

· ¿Cuándo? Del 4 al 5 de mayo de 2024
· ¿Hora? De 19:00h a 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Joan Lamote de Grignon: Poema romàntic per a baríton i orquestrau200b (1912)14'Salvador Brotons: Nova obra per a baríton, cor amateur i orquestra (2024) 10-15' - Estrena mundial, obra encàrrec de L'AuditoriPiotr Ilitx Txaikovski: Simfonia n. 3 en Re, op. 29 (1875) 44'

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)Carles Daza, barítonSalvador Brotons, direcció

Programa

En l'any que es compleixen 75 anys de la mort de Joan Lamote de Grignon, l'OBC recorda la figura del compositor i director que va impulsar profundament la vida musical de la Barcelona de principis del segle XX. Obre el programa el seu Poema romàntic, en la veu del baríton barceloní Carles Daza.

També amb ell com a solista s'estrena una peça de Salvador Brotons, qui també dirigirà el concert. Aquesta obra està escrita per a baríton, cor amateur i orquestra i s'hi sumen les veus d'El cor canta.

Tanca el concert la Tercera simfonia de Piotr Ilitx Txaikovski, en què conflueixen xafarderies de tota mena. La composició va ocupar-lo durant un estiu a casa d'un amic -a qui va dedicar-la-, fet que va suscitar comentaris sobre la seva homosexualitat. Hi és clara la influència d'una altra Tercera, la "Renana" de Schumann, de la qual el compositor era gran admirador. I encara s'ha interpretat la polonesa final com un gest en favor de la independència de Polònia.

Organiza:

Más Información

Crea este evento en tu calendario

También te puede interesar

Nuestros socios

Ecorótulos
Pètals, Jocs amb Flors
Norma Còmics
Viajes Alarabia sl
El Puestu
Linkchina Translations & Consulting
La Triunfal  Restaurant-Tapas-Cerveceria
Cargando...
x
X