Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Les set paraules

· ¿Cuándo? 29 de marzo de 2023
· ¿Hora? 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Heinrich Schütz: Les set paraules de Crist a la creu, SWV 478 (1645-1657)Franz Joseph Haydn: Les set últimes paraules de Crist a la creu (1787-1796)José Saramago: Les set paraules de l'home. Text recitat

Artistes

Le Concert des NationsLa Jove Capella Reial de CatalunyaJordi Savall, direcció

Sílvia Bel i Jordi Boixaderas, recitadors

Programa

Si al desembre l'Ensemble O Vos Omnes ens presentava Les set paraules de Crist de Haydn en versió d'oratori, ara Jordi Savall ho fa en la seva versió original per a orquestra i cor, complementant-la amb la versió de Heinrich Schütz, un dels principals compositors del primer Barroc alemany i claríssim predecessor de Johann Sebastian Bach. La lectura de Schütz de les sentències de Crist a la creu té una arrel netament protestant, però no renuncia a la lluminositat de la música italiana, en concret la veneciana, amb una reeixida paleta cromàtica que no redueix, sinó al contrari, el dramatisme i patetisme de la situació.

El programa s'il·lustra amb la visió laica d'un ateu com el desaparegut escriptor portuguès José Saramago (autor de L'evangeli segons Jesucrist) i Les set paraules de l'home. Un repertori que ens apropa al sofriment de Crist a la creu en ple període de Setmana Santa, des d'una perspectiva humana, sense renunciar a la introspecció i al sentit espiritual d'una música que emociona creients i no-creients.

Aquest concert s'inclou dins de la programació delxa0Barcelona Obertura Spring Festival 2023

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Aquanatura
Mosi Forja Artística
René. Productes per una llar saludables i eficients
Gigamesh
Bo per Endur
Rosmarin Restaurante Pizzeria
Pètals, Jocs amb Flors
Cargando...
x
X