Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Marta Gómez | CC Fort Pienc

· ¿Cuándo? 17 de julio de 2023
· ¿Hora? 22:00h
· Organiza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

Música d'arrels llatinoamericanes

Historias que cantan és un repertori de cançons de la seva pròpia autoria que relaten històries de grans persones. Cançons adornades amb arranjaments i instruments del folklore llatinoamericà.

Cantautora i compositora colombiana, el seu treball entrellaça els diferents colors i timbres de la guitarra, així com l'harmònic-melòdic de les seves cançons i les seves lletres amb els principals ritmes folklòrics llatinoamericans i amb les possibilitats sonores del jazz, donant lloc a una sonoritat molt personal i innovadora. La sensibilitat que expressa en les seves cançons l'ha alimentat des de molt primerenca edat amb els esperits sempre palpitants de Violeta Parra, Mercedes Sosa, Carol King, Chavela Vargas, Chabuca Granda, Liuba María Hevia i amb els d'altres muses.

Avui, després de 20 anys de carrera discogràfica, el seu treball l'ha aconseguit posicionar com una de les referents més destacades de l'escena musical internacional independent. Gràcies al fet que durant aquest temps va compondre més de 180 cançons, va publicar 21 discos, va rebre el premi Latin Grammy 2014, acadèmia de la qual ha rebut diverses nominacions més. També va ser nominada als Premis Billboard al 2005 i va ser inclosa en diversos discos de l'important segell de World Music Putumayo Records. A més, gràcies a la precisió i suavitat a l'hora de compondre, Marta Gómez ha guanyat concursos internacionals com el The SIBL Project, dels EUA, que va triar la seva cançó Paula Ausente com la millor composició inspirada per un escriptor llatinoamericà.

La seva música té una especial vinculació amb la cura de les diferents realitats socials que es viuen al món, així com una postura molt clara enfront d'elles, com ho va demostrar en la seva campanya internacional 'Para la guerra nada', un projecte musical per al qual va convidar a artistes de diferents països a cantar-li a la vida i a expressar el seu rebuig a la guerra.

 

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Farmàcia Glòria Torrents Grau
Cal Garrí Xarcuteria
Inercia
El Racó del Paladar
Crossfit LFS
Gigi Von Tapas
Pètals, Jocs amb Flors
Cargando...
x
X