Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Memòries del tsunami

· ¿Cuándo? 20 de abril de 2023
· ¿Hora? 19:00h
· Organiza: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

Direcció: Hélene Robert i Jeremy Perrin, 2019, França, 68 min. V.O. en japonès subtitulada en català

Una història sobre fantasmes i esperits que mostra com les onades del tsunami que el 2011 va trasbalsar el Japó segueixen vives en l'imaginari col·lectiu dels pobles que van patir la tragèdia. Observem amb incredulitat, la construcció d'un espigó immens al llarg de 400 km que bloquejarà per complet l'obertura al mar dels pobles de la costa de Tohoku.

Un recorregut misteriós i poètic a través de testimonis supervivents de la catàstrofe que mostren amb profunditat emocional com el tsunami va afectar les seves vides i com mantenen la creença que els esperits de les víctimes segueixen presents, fins al punt que es converteixen en reals. Cada imatge, soroll i sensació ens transporta a un món a mig camí entre la vida i la mort, on l'absència dels éssers estimats es fa més palpable que mai.

Els directors

Hélène Robert és realitzadora de documentals i fotògrafa formada en Belles Arts, i també col·labora en revistes i publicacions. La seva obra visual explora diversos àmbits de la vida real, com els guàrdies de presons, les verges consagrades i els caçadors corsos.

Jeremy Perrin és titulat en Ciències Polítiques i va començar a escriure per a projectes culturals, com una sèrie per a ràdio sobre la nova escena del jazz.

Robert i Perrin van començar a treballar plegats durant realització de la seva primera pel·lícula A praga ? La plaie, un estudi de Porto a través de les llegendes d'animals d'aquesta ciutat.

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Factotum
l'Estanc de Sicília exp 251
eXplorins
La Triunfal  Restaurant-Tapas-Cerveceria
El Puestu
Inercia
Viajes Alarabia sl
Cargando...
x
X