Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Nit Gnawa

· ¿Cuándo? 4 de noviembre de 2023
· ¿Hora? 19:30h
· Organiza: L'Auditori

Programa

Dansa, encens i música són part de l'atmosfera sensorial que s'experimenta a la Lila, el ritual terapèutic de les comunitats gnawa que cerca la sanació a través de l'assoliment d'un estat de trànsit. Traduït com 'nit', aquest ritual s'articula en set fases que es corresponen amb sengles colors.

Originàriament descendents d'esclaus subsaharians, els gnawa són principalment al Marroc, tot i que també hi ha comunitats arreu del Magrib i a ciutats europees com París, Barcelona i Brussel·les. El gnawa està declarat des de 2019 com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La música gnawa acompanya la Lila i contribueix al compliment de la seva finalitat. Els seus instruments són el guembri, un cordòfon de tres cordes polsades i registre greu interpretat pel maalem o mestre, qui en lidera la part musical, els tbels, tambors que obren el ritual, i les càrcabes, castanyoles metàl·liques de registre agut que l'acompanyen amb un obstinat rítmic. El contrast tímbric i l'energia del conjunt afavoreixen l'aparició d'aquests trànsits.

Liderat pel maalem Saimen Kherbouch, el grup Gnawa Vibrations, resident a Barcelona, ens ofereix una Lila amb el repertori tradicional.

Organiza:

Más Información

También te puede interesar

Nuestros socios

l'Estanc de Sicília exp 251
Bracafè
L'Estanc de L'Arc - Expdria. nº 53
La Foga
Llibreria Abadia de Montserrat
Sala Versus Glòries
Eurofitness Estació del Nord
Cargando...
x
X