Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

ROMEU I JULIETA DE PROKÓFIEV

· ¿Cuándo? Del 20 al 21 de octubre de 2023
· ¿Hora? De 19:00h a 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Johanness Brahms: Concert per a violí en Re, op. 77 (1878) 38'Serguei Prokófiev: Romeu i Julieta, op. 64. Selecció (1935) 20'

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)Sergei Dogadin, violíAnna Rakitina, direcció

Programa

Si hi ha una força capaç de vèncer totes les dificultats, aquesta és l'amor. O no. Perquè Shakespeare ja va titular la seva obra com a L'excel·lent i lamentable tragèdia de Romeu i Julieta, i coneixem bé les funestes conseqüències d'aquesta relació entre els fills de famílies enfrontades.

El conflicte va marcar també el ballet de Serguei Prokófiev, que va ser rebutjat fins a dues vegades. Les autoritats soviètiques no van permetre ni el canvi a un sorprenent final feliç ni la música, que els resultava «massa experimental». Endarrerida l'estrena, el compositor va presentar abans Romeu i Julieta com a suite instrumental -i lluny del seu país- amb un èxit rotund.

Per la seva part, l'amistat entre Johannes Brahms i el violinista Joseph Joachim va donar lloc a una peça que el director Hans von Bülow va anomenar concert contra el violí. El temps i els grans violinistes han acabat situant-la com una de les obres més importants per a aquest instrument.

Organiza:

Más Información

También te puede interesar

Nuestros socios

Labortec Ortopèdia
Escuela China de Barcelona
Kaburi Rol & Games
La TRINI Herbolari
Gràfic Centre
Granarium
TECNOCASA
Cargando...
x
X