Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

VARIACIONS ENIGMA

· ¿Cuándo? Del 19 al 20 de abril de 2024
· ¿Hora? De 19:00h a 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Victoria Poleva: Null (2006) 18'Jean Sibelius: Concert per a violí en re m, op. 47 (1904; rev. 1905) 35'Edward Elgar: Variacions Enigma, op. 36 (1898-1899) 31'

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)Nikita Boriso-Glebsky, violíMarta Gardoli?ska, direcció

Programa

S'inicia aquest concert amb la primera audició de Null, de la ucraïnesa Victoria Poleva, un potent retrat sonor apocalíptic amb l'orquestra com a protagonista.

Seguidament, s'interpreta el Concert per a violí de Jean Sibelius. Tot i ser un símbol nacional a Finlàndia, el compositor buscava el reconeixement internacional amb la presentació d'aquest concert a Berlín. Malauradament, el pla va haver d'esperar i l'estrena, a Hèlsinki, va ser un fracàs a causa de la notable dificultat de la peça i al retard en la data d'entrega. Finalment, l'obra i el seu compositor van gaudir de l'èxit i la fama més enllà de les fronteres del seu país.

Tanca el concert una de les obres més conegudes i, al mateix temps, més misterioses d'Edward Elgar, les seves Variacions Enigma. Partint d'un tema original que -en paraules del compositor, no sona mai- l'obra modela una sèrie de catorze variacions, cadascuna d'elles dedicada a un amic que inicialment tampoc va identificar.

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

The Rootz Bcn
Bracafè
Accem
Viajes Alarabia sl
Vincles Gerontologia
Viena
Previsora General
Cargando...
x
X