Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Xostakóvitx 10

· ¿Cuándo? Del 24 al 25 de marzo de 2023
· ¿Hora? De 19:00h a 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Serguei Prokófiev: Concert per a piano n. 3 en Do, op. 26 (1921) 28'Dmitri Xostakóvitx: Simfonia n. 10 en mi m, op. 93 (1946-1953) 50'

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)Isata Kanneh-Mason, pianoAnja Bihlmaier, direcció

Programa

Després d'una Novena simfonia sarcàstica, quan el poder esperava un cant a la victòria militar russa sobre Alemanya, Dmitri Xostakóvitx va escriure la Desena després de superar un entorn hostil, i l'obra es va estrenar el mateix any de la mort de Stalin. Poc abans havia estat acomiadat del conservatori i acusat de "formalista" i enemic del poble. En canvi, la seva Desena va obtenir un gran èxit i va donar pas a uns anys de gran reconeixement nacional i internacional. No obstant això, l'oficialisme soviètic mai no va entendre aquesta partitura sense heroisme ni imatges conciliadores i enigmàtica en el fons, però destaca al catàleg d'un dels més grans simfonistes del segle passat.

Serguei Prokófiev va ser també titllat de "formalista", però quan va estrenar el seu Concert per a piano n. 3 a Chicago ja feia tres anys que havia abandonat Rússia. En la seva música per a piano descobrim les seves obres més inspirades, sempre imbuïdes d'una lectura irònica de la tradició. L'agressivitat rítmica, el lirisme irresistible i el virtuosisme del solista en el diàleg amb l'orquestra han fet d'aquest concert una de les obres més populars de tota la seva producció.

Aquest concert s'inclou dins de la programació delxa0Barcelona Obertura Spring Festival 2023

Organiza:

Más Información

También te puede interesar

Nuestros socios

eXplorins
Vincles Gerontologia
Escola Moz-Art
Òptica Eixample Visió
VICTORIA MUSIC CENTER
La Foga
Restaurant Xinés Kai Xuan Men
Cargando...
x
X