Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

Prokófiev 5

· ¿Cuándo? Del 20 al 21 de mayo de 2023
· ¿Hora? De 19:00h a 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Unsuk Chin: Subito con forza (2020) 5' ? Estrena nacionalMaurice Ravel: Concert per a piano en Sol (1929-1931) 23'Serguei Prokófiev: Simfonia n. 5 en Si b, op. 100 (1944) 42'

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)Javier Perianes, pianoElim Chan, direcció

Programa

La Simfonia n. 5 ha estat la més elogiada de les set que integren el catàleg de Serguei Prokófiev. Dotada d'un caràcter èpic i dramàtic, significa un doble retorn: d'una banda, era la primera que escrivia en tres lustres després de la Quarta; de l'altra, tornava a la Unió Soviètica després d'uns anys de residència als Estats Units. Després de la seva estrena a Moscou en un moment clau de la història soviètica, es va percebre com un testimoni musical de la victòria bèl·lica sobre Alemanya nazi. Segons el testimoni de Sviatoslav Richter, "quan Prokófiev va haver ocupat el seu lloc al podi i va regnar el silenci a la sala, de sobte van esclatar salves d'artilleria. Va esperar i va començar quan els canons es van aturar".

Mozart i Saint-Saëns són les dues referències que esmentava Maurice Ravel en referir-se al seu Concert per a piano en sol. El compositor hi refina el dispositiu orquestral per embolcallar el piano, tractat amb virtuosisme des d'un punt de vista percutiu i melòdic, en una atmosfera fascinant. Assistim a la cruïlla de múltiples referències, des del jazz fins a les formes clàssiques, en un dels concerts per a piano més inspirats del segle passat.

Subito con forza és una de les creacions recents de la compositora coreana Unsuk Chin, reconeguda amb nombrosos guardons i que ha col·laborat amb directors de prestigi internacional. Aquesta breu peça construïda des de la intertextualitat beu d'una lectura personal de Beethoven ja des dels primers compassos, que s'obren amb una cita de l'Obertura Coriolano.

En motiu de la celebració de l'Any Alicia de Larrocha

Organiza:

Más Información

Nuestros socios

Reebok Crossfit BCN
Bar Restaurante Las 4 Estaciones
Kaburi Rol & Games
Fruits Dador
Escuela China de Barcelona
Parafarmacia Shippo
Friquest
Cargando...
x
X