Eix Fort Pienc

Eix Fort Pienc
Actividades

LA SETENA DE BEETHOVEN

· ¿Cuándo? Del 12 al 13 de abril de 2024
· ¿Hora? De 19:00h a 19:00h
· Organiza: L'Auditori

Repertori

Arnold Schönberg: Erwartung (L'espera), op. 17 (1909) 33'Ludwig van Beethoven: Simfonia n. 7 en La, op. 92 (1811-1812) 36'

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)Tamara Wilson, sopranoEun Sun Kim, direcció

Programa

Aquest concert reuneix dues obres mestres radicalment diferents escrites per dos dels compositors més importants de la història.

En primer lloc, l'òpera Erwartung d'Arnold Schönberg, escrita el 1909 per a soprano i orquestra, narra "a càmera lenta" les angoixants emocions que experimenta la protagonista mentre espera l'arribada del seu amant. Amb aquesta obra, el compositor deixava de banda el Romanticisme i començava a explorar un nou camí: el de l'atonalitat.

Per la seva banda, la Setena simfonia de Ludwig van Beethoven, estrenada el 1813, ha estat associada amb la dansa, gràcies a Wagner. Però també s'ha assenyalat que juntament amb la Tercera -i, possiblement, la Cinquena- és una obra amb contingut polític; en concret, la resposta del compositor a la tirania de Napoleó. De fet, en el mateix concert va estrenar també La batalla de Wellington, una peça que commemora la victòria dels britànics sobre Josep Bonaparte a Vitòria, que havia succeït només uns mesos abans.

Organiza:

Más Información

También te puede interesar

Nuestros socios

Hospital HM NENS
Floristeria Maria BCN
Crossfit LFS
Assesors d'assegurances Servei Panda Agent Exclusiu
Sala Versus Glòries
Auto-Moto VILARDELL 2
Previsora General
Cargando...
x
X